Program Elektrokomponente

Program Elektrokomponente je ekskluzivni proizvajalec kabelskih setov za vse tovarne v Skupini Gorenje. Med pomembnejše zunanje kupce prištevamo Danfoss, Elektronček, Firšt Rototehnika, ADRIA Mobil … Letno proizvedemo preko 13,5 milijona različnih kabelskih setov, od tega 97 % za Skupino Gorenje.

V zadnjih petih letih smo investirali dober milijon evrov v posodobitev tehnologije razreza in konfekcioniranja kabelskih setov. Naš strojni park zajema pet IDC strojev, deset klasičnih crimp strojev Komax in en Blockloader Komax. V zadnjih letih smo investirali predvsem na področju fleksibilnih IDC strojev Tyco FHM IDC, s čimer smo povečali kapaciteto na nivo potreb našega največjega kupca Gorenje, za proizvodnjo pralnih in sušilnih strojev ter hladilno– zamrzovalnih in pomivalnih aparatov.

Tudi na področju kakovosti se lahko pohvalimo z odličnimi rezultati, saj smo v lanskem letu dosegli 60 PPM pri naših kupcih (60 slabih proizvodov na milijon proizvedenih). Za vse to gre zasluga odličnemu 300-članskemu kolektivu, ki zajema strokovnjake s področja strojništva in elektrotehnike v strokovnih službah, pa tudi vsakemu zaposlenemu v proizvodnem procesu.